galopp lycka frihet äventyr trygghet
Har du någonsin haft en känsla i kroppen som nästan kliar? Som att du är någonstans, men att du borde vara någon annanstans. Du vet bara inte vart det där andra finns. Den känslan får jag allt oftare just nu. Det är en rätt märklig känsla, för den är väldigt jobbig att ha. Jag skulle vilja jämföra den med en galopphäst som väntar på att få rusa ut ur startgrindarna. Hästen vet att den inte är gjord för att stå och vänta i startkuren, den vet att den är gjord för att springa. Det är en längtan till något nytt, något spännande och tålamodet tryter för att vi vill vara där nu. Barnet inom mig skriker -Är vi framme snart?

Jag vet var jag vill ha min framtid, den här bloggen är det allra första lilla steget mot det. Det handlar om att tygla mig själv för jag vill vara tusen steg fram redan nu. Det handlar samtidigt om mod, att våga bryta sig fri från den plats som inte längre känns som sin. Det är först då en frigörande känsla kan komma, som galopphästen när startgrindarna öppnas. Det är då världen kan se den kraft som finns.

Det handlar också om trygghet kontra äventyr. Vi människor har en otrolig förmåga att välja trygghet, det vi känner igen oss i. Det är när den tryggheten blir för stor som längtan till äventyret kommer. Det är då känslan i kroppen kommer, som kliar nyfikenheten. Det är när vi inte bryter oss loss från en del av tryggheten som frustrationen kommer. Och den är okej att ha då och då. Det är när den biter sig fast under en lång period som vi tappar lycka. Vi slutar uppskatta nuet och frustar bara bakom startgrinden. Bryt upp grindarna innan du hamnar där, för till slut riskerar du att bli för rädd för att springa även om grindarna öppnas. Tryggheten som du egentligen hatar har bundit fast dig och tagit din handlingskraft.

Jag tänker inte hamna där, jag tänker bända upp startgrinden och springa. Och jäklar vad jag ska springa!

Det här inlägget var mer för mig än för dig som läser det. Mina inre tankar och frustrationer som behöver komma ut. Kanske går du med samma kliande känsla? Låt oss bryta trygghetens fängslande grepp!

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!

Happy Cato