Nu börjar det äntligen bli dags! Fyrvaktarens son och Draken – Äventyret på Hanö har nu gått i tryck! Vilket innebär att det kommer att dimpa ner ett antal kartonger med böcker hemma hos mig inom några veckor. Jag bor på liten yta och vill gärna bli av med dem, så nu har ni all chans att hjälpa mig med det! 🙂 Se till att förhandsbeställa ditt eget exemplar av boken genom att klicka här! Specialpris på 99 SEK (+ frakt) för alla er som förhandsbeställer. Dessutom med möjlighet att få de signerad helt utan extra kostnad!

Det här är en bok med ett ungdomligt fokus, men som jag tycker kan läsas av alla. Den har en lokal prägel där de som någon gång har besökt ön Hanö kan känna igen sig i miljöerna. Det är en ö fylld av häftiga berättelser som jag har mixat ihop till en historisk roman och till ett äventyr Hanö aldrig kommer att glömma!

Att ge ut en bok är en längre process än vad man kan tro. I juni 2014 besökte jag Hanö för första gången i mitt liv. Jag blev fullkomligt förälskad av dess natur och häftiga historik. Redan den dagen föddes tanken på att kunna mixa ihop berättelserna till en äventyrshistoria. Sedan har jag i perioder skrivit, för att sedan låta den ligga i träda ett tag. Jag har läst böcker om Hanös fauna och flora, om brittiska flottan, hur man byggde fyrar på 1800-talet, om min avlägsna släkting Carl Von Linné, om drakar och tusen andra saker. I många fall finns det en långt djupare historia bakom, än vad det som kommer fram i boken. För mitt eget nörderis skull.

Det är dessutom en enorm lärprocess att ge ut en roman. Jag har lärt mig enormt mycket kring hur jag ska skriva framtida böcker. Som gör att nästa bok kommer bli ännu bättre och med mindre behov av korrigeringar.

Jag hoppas att ni vill spendera 99 SEK för att få ta del av något jag har lagt många timmar på. Jag hoppas ännu mer att du kommer gilla boken, i all dess enkelhet och nörderi! Beställer gör du här och där finns all information du behöver!

Vi ses i en gladare och lyckligare morgondag!

Happy Cato

PS. Stort tack till Agneta för genomläsning, feedback och support. Tack till Johanna för feedback på baksidetext. Tack till Karin för korrekturläsning. Och tack till Sandra på Visto Förlag för sättning mm. DS.