födelsedag lycka

Idag är det min födelsedag. Grattis till mig!!! 😀 En god vän till mig sa på sin födelsedag att hon inte firar att hon blir ett år äldre, utan för att hon den dagen fått äran att få födas. Ett tag efter hon sagt detta så sattjag och kollade på en föreläsning på TED Talks där föreläsaren hävdade att det var en chans på ungefär 1 på 400 triljoner att vi blev just den vi är. Jag läste vidare om det och en annan siffra sa en på 700 triljoners chans. Oavsett vilket så är det jäkligt små marginaler att just mina förfäder råkade stöta på varandra, fatta tycke och kopulera. Sen att just rätt lilla spermie hann först till ägget och att foster och sedan barn överlevde för att bli vuxet och kopulera med precis rätt person.

Jag läste lite mer om det i morse och en jämförelse för hur osannolikt det är att vi finns var den om flytvästen och sköldpaddan. Om det bara fanns en sköldpadda i alla världshaven och en flytväst som flöt omkring i samma oändliga ocean. Det är samma sannolikhet att sköldpaddan sticker ut huvudet från sitt skal och råkar träffa flytvästen, på första försöket, som att just du blev du.

Jag skulle inte för en sekund vilja vara någon annan än mig själv. Jag fullkomligt älskar min egen hjärna, min egen inre värld och mycket mer. Det finns väl alltid en del saker jag vill byta ut, förbättra eller förändra. Men som helhet skulle jag inte vilja byta med någon annan. Så vilken jäkla lycka!! Att när det nu var en chans på 700 triljoner att just jag blev jag, så blev jag en människa som jag fullständigt älskar! Jag hoppas du känner likadant om dig själv!

Så födelsedagar ska banne mig njutas av varje dag i resten av mitt liv. För de är ett bevis på att jag har haft den osannolika turen att bli född. Om nu allting är en slump, vilket jag tvivlar på… Fast är det inte det så är det minst lika stor anledning att njuta och göra det bästa av livet. För då betyder det att jag är här av en anledning, ett högre syfte!

Det här är min första födelsedag utan mamma. Har tänkt mycket på henne sista veckorna. Pappa och jag ska på söndag äta brunch på Direktör Nyfiken i Hällevik. Det kommer bli mycket speciellt för mig, för det var just där som jag fick träffa mamma som ”mamma” för sista gången. Så det är för evigt en plats med mycket känslor.

Vi ses i en gladare och lyckligare morgondag!

Happy Cato