Kära vänner, glöm allt jag tidigare sagt om lycka. Jag har just läst klart en översiktsstudie från Refined White Institute (RWI) kring vad som egentligen gör oss lyckliga och det är sensationella slutsatser!

RWI är ett välkänt institut med huvudsäte Sweetville, Alabama och leds av den mycket välrenommerade John Candy (ej att förväxla med den underbara skådisen från Who´s Harry Crumb). Jag har haft äran att träffa Mr. Candy och det är en av de sötaste människor jag någonsin träffat. Han är nästintill magnetisk och beroendeframkallande i sin personlighet.

Nåväl, RWI:s studie har verkligen kickat igång mig. Den innehåller massor av omvälvande slutsatser om lycka. Det var som att öppna en Alladinask och där bara låg trillingnötter! Idag delar jag med mig av de största godbitarna från studien.

Ditt liv är inte ditt ansvar

Studien har samlat ihop resultat från 66 andra rapporter. Och det visar sig att de som är allra lyckligast är de som inte anser sig ha något ansvar för sitt eget liv eller handlande. Lyckans sötma finns alltså i att allt som händer dig är andras fel eller förtjänst. Och du blir lycklig oavsett om det är dåliga saker eller bra saker som händer dig. Så länge du kan hitta någon eller något utanför dig som orsakat det, kommer du att kunna vara lycklig.

Helst ska du omge dig i en miljö med många möjligheter att lägga skuld på omgivningen. Se till att ha alla abbonemang på Netflix m.fl. Se till att ha massor av choklad och andra godsaker hemma. Omge dig med människor som gillar att kontrollera och styra upp. Fast inget av det här får du göra medvetet, för det betyder att du faktiskt tagit ansvar för att skapa miljön och det kommer genast minska lyckan. Nej, det måste ske helt av sig självt, utan din inblandning!

Ju vitare desto bättre

Nu talar vi inte om hudfärg här, utan om livsmedel. Studien har nämligen visat att vi blir extremt lyckliga, på lång sikt, om vi sätter i oss vita pulver i olika former. Vitt raffinerat socker, processat vetemjöl och det allra bästa, kokain, bör intas flera gånger om dagen för att öka vårt välmående. Deltagare har följts under 35 år och man kan tydligt se att de som tagit åt sig av alla vita läckerheter har ett mycket högre BMI (Bra Mående Index). De som dessutom brukat massor av kokain har också visat sig ha kraftiga förändringar på hjärnan, till den grad att så många delar slutat fungera, att de är ständigt lyckliga.

Mr. Candy beskriver processen som en resa. De flesta börjar med choklad, det är en bra inkörsport till lyckan. Sedan går det stegvis framåt. Kanelbullen är en perfekt kombination av mjölet och sockret. Sedan kan man börja sprinkla på lite kokain på bullen för att vänja kroppen vid all lycka. De som tagit sista steget till ett totalt lyckligt liv är de som helt enkelt bara mixar socker, mjöl och kokain i en mixer. Gärna med vodka eller annan klar alkoholhaltig vätska.

En varning ska dock framföras. Du måste hålla i det här genom livet. RWI får en hel del anslag från Independent Coke & Kola Entreprenuers (ICKE) och Sugar And Narcotics Trust (SANT). De rekommenderar att du köper produkter från företagen som står bakom dessa organisationer för att få en så ren produkt som möjligt.

Och kom ihåg, ta inget ansvar för vad du stoppar i dig! ICKE SANT tar fullständigt ansvar för din lycka och ditt liv, så det är bara att köra!

Att sitta still och aldrig lära sig något

Den sista punkten är magiskt bra för lyckan. Du behöver omedvetet (inga medvetna val har jag ju sagt) göra så lite som möjligt. Du bör också undvika att lära dig något. Se aldrig några dokumentärer, än mindre läsa en bok. Ser du på serier, välj dem med mest yta. RWI rekommenderar alla former av Real Housewives, Keeping up with the Kardashians och Paradise Hotel. I det senare fallet kan det vara bra att stänga av vid sexscenerna eftersom du kan lära dig något där. Inte för att lärdomen kanske är bra, men för att du kanske tror det. Och eftersom du blir lyckligast av att sitta still bör du undvika all typ av sexuell aktivitet ändå. Vilket ofta löser sig av sig självt eftersom det blir omöjligt att träffa någon.

Skulle du däremot redan vara i en relation och ser att det finns massor av saker du inte gör av ovanstående? Börja skylla allt på din partner, se till så att partnern köper hem massa godsaker och se till att alltid ha ett par håliga mjukisbyxor samt aldrig duscha. Det här leder antingen till att din partner blir lika lycklig som dig (vilken tjänst!!) eller så lämnar hen och då får du det ännu bättre! Om du kan se till att någon annan levererar hem socker, mjöl och kokain.

Ett bonustips är också att alltid försöka andas som om du var jättestressad. Det är inte helt lätt när man alltid sitter still, men med år av träning kan du göra det. Omedveten träning alltså! Ofta brukar det lösa sig genom att vi får svårt att röra oss och vi får upp andningen till axlarna när vi sträcker oss efter trillingnöten som ramlade ner på golvet!

Jag hoppas att du börjar följa dessa tips omgående! RWI och Johan Candy kan inte ha fel, med så många starka företag som backar upp dem. Idag är det 1 april och om du omedvetet jobbar på det kan du vara en oerhört lycklig person redan innan jul!!

Vi ses i en slappare och fetare morgondag!

Happy Cato

PS. Det här inlägget är på intet sätt sponsrat av något läskbolag, chokladtillverkare eller abbonemangstjänst på TV-serier… DS.