Förra veckan blev det inget inlägg. Jag har skrivit klart en förstudie kring utveckling av Lärcentrum på uppdrag av Region Blekinge. För en del låter det föga upphetsande, men det har varit riktigt roligt. Så mycket engagemang och vilja att dela med sig är det sällan jag stött på.

Mitt i skrivandet dök också min bok upp, förlaget hade gjort den första sättningen och mailade nu över den till mig för att se hur jag gillade omslag, göra korrigeringar i texten mm. Så när väl skrivandet var klart slängdes jag in i ytterligare en genomgång av boken. Det är nog 25:e gången jag läser den nu. 🙂

Snart kommer den!! 🙂

Det här med att ge ut en bok är oerhört lärorikt. Det är så mycket jag inte vet om styckesindelningar, överanvändande av ord osv. som jag i det här har lärt mig massor om. Vilket gör att jag kan ha med mig det i nästa bok, redan från början. Eller åtminstone 25 % in, för den nästa är väl skriven ungefär så långt. 🙂

En av de saker jag funderat på de senaste dagarna handlar om talang. Min talang sitter i fantasin. Förmågan att snabbt kunna skapa en berättelse i mitt huvud och få ner den på papper. Att få den att följa en storyline som håller och med en tydlighet i att föra berättelsen framåt. Det senare är troligen inte medfött, utan utvecklat av filmmanusskrivande.

Min talang är inte språket. Mina meningar sveper inte iväg dig i en våg med känslor. De är inte poetiska metaforer som får dina läppar att dallra eller skrattrynkorna att fördjupas. Det kanske kan bli så en dag, men det kommer inte naturligt. Däremot har jag ett par vänner som har ett skriftspråk så vackert att flera nobelpristagare skulle avundas. Där jag fått äran att läsa.

Problemet är att det aldrig blir en helhet, varje mening måste vägas till perfektion och då blir det omöjligt att få ihop en hel roman. Och det är synd. Det är till och med på gränsen till ett brott att förvägra mänskligheten del av den genialitet de bär på. Tänk om Astrid Lindgren, Ernest Hemingway eller Haruki Murakami aldrig fick ihop ett helt verk? Om alla de fantastiska böcker som skrivits, alla fantastiska historier, aldrig hade nått oss? Här sitter människor med all deras potential och vi får kanske aldrig ta del av det.

Jag skriver det här med kärlek. För jag vill verkligen se de här personerna ta steget, för de är så bra på det de gör. Vi är här på jorden för att bidra med något. Vi har alla fått talanger som kan göra den här världen bättre och vackrare. Det är först när vi verkligen tar de talangerna på allvar och börjar bidra med dem till världen som vi kan hitta en meningsfullhet i allt vi gör. Vilka talanger har du och låter du dem bidra till att göra världen bättre?

Min bok är på gång, jag hoppas att den går i tryck inom någon vecka! Det kommer inom kort upp ett beställningsformulär så att du kan förboka ditt exemplar till ett specialpris! 🙂

Vi ses i en gladare och lyckligare morgondag!

Happy Cato