Det är inte alla som vet, men på mitt CV finns det 60 högskolepoäng filmvetenskap. Film har genom livet varit ett enormt stort intresse för mig, även om det på senare år har blivit mindre filmtittande.

Idag tänkte jag dela med mig av tre filmtips som jag tror kan bidra till din lycka, åtminstone för en liten stund.

Rudy

Det finns ingen film som jag gillar bättre att se om jag tycker livet är piss. Det här är den ultimata underdog-filmen som verkligen visar att livet inte handlar om att jämföra sig med andra. En film som visar att viljan kan förflytta berg och att om du brinner för något kan du få människor runtomkring dig att hjälpa dig på vägen. Dessutom är den baserad på en sann historia och det gör inte saken sämre. 🙂

Måndag hela veckan

Alla filmer med Bill Murray gör mig lyckligare. Fast denna klassiker är det något extra speciellt med. Den visar på hur vi kan välja att se livet som meningslöst, eller se det som meningsfullt. Hur upplevelsen är när vi är fullständigt egoistiska och när vi är hjälpsamma. Dessutom med en vacker och rolig kärlekshistoria.

The Straight Story

David Lynch är inte direkt känd för att göra enkla och lyckliga filmer, men det här är ett fint undantag. En gammal man ger sig ut på en road trip körandes sin åkgräsklippare för att träffa sin sjuka bror. Den är så fin i all sin enkelhet och den gör mig lite lyckligare varje gång jag ser den!

Det var tre filmer som jag tror kan göra dig lyckligare en liten stund. Forskningen visar på att sorgliga filmer faktiskt gör oss lyckligare, för att vi då påminns om våra nära och kära. Där finns en uppsjö av fantastiska filmer med sorgliga teman, men det spar vi till en annan dag!

Vi ses i en gladare och lyckligare morgondag!

Happy Cato