Lycka, universum, glädje, perspektiv, happy

I ditt eget liv är du den största och viktigaste personen. Utan dig så hade ju inte världen upplevts utifrån dina sinnen och tankar. Samtidigt är du en liten prick av ungefär sju miljarder på en liten pluttig planet i ett oändligt universum i en tid så kort i världshistorien att din levnadsdel är som en mikrodels sekund på ett dygn. Det här är världens största paradox som vi brottas med varje dag.

Du skall vara den viktigaste människan i ditt liv, det är jag den förste att skriva under på. Just därför måste du också omfamna det andra perspektivet, att du egentligen bara är en plutt i en mikrodelssekund. För då kan du ställa dig frågan, vad är det värsta som kan hända? Ur det senare perspektivet så är det antagligen väldigt lite.

Även utan mänsklighet skulle universum klara sig

Även om du utplånade mänskligheten eller sprängde hela jorden så skulle det i det stora hela ha väldigt små konsekvenser på det stora hela. Nu tycker jag att det finns massa bättre sätt att vara meningsfullt obetydlig än att utplåna mänskligheten eller spränga jorden. Du kan ju börja med att inse att alla andra personer du träffar genom ditt liv, de kommer att ha sig själva som den viktigaste personen. Börja ge dem uppskattning, hjälp dem och uppmuntra dem. Vad är det värsta som kan hända? Att de börjar tycka om dig? Eller att de tycker du är lite konstig mot alla andra?

Börja våga göra mer, börja våga agera, sitt inte och var rädd för vad som kan hända. Du kan gå igenom ett helt liv utan att ha levt, vad är det för mening med det? När du ändå är den här lilla plutten i en mikrodels sekund, se till att ha roligt och se till att andra har roligt!! Och kom ihåg att ta hand om dig själv, för du är faktiskt den viktigaste personen i ditt liv.

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!