dusch glädje värme

Det rådet får vi män ibland när vi är lite väl heta på gröten och vill ha fysisk närhet med någon som inte är lika sugen. Det finns visserligen en poäng med det. En kall dusch gör ju att vissa manliga kroppsdelar tenderar att minska i omfång…

Däremot så borde en varm dusch eller bad vara det som faktiskt rekommenderades. Enligt en rapport från Yale University så tenderar människor som känner sig ensamma att ta fler varma duschar och bad. Detta är ett sätt att kompensera för bristen på emotionell värme. Vi är inte speciellt medvetna om den här relationen, men det visar på att en varm dusch faktiskt till viss del kan kompensera för bristen på närheten från en annan människa. Vår hjärna förstår inte bättre, utan ser den fysiska värmen från badet som något liknande den vi kan få från en annan människa.

Samma undersökning har också visat på att om vi tog kalla duschar så upplever vi en större känsla av ensamhet. Så nästa gång din partner är lite för het på gröten, skicka inte in dem i en kall dusch, då kommer de bara känna sig mer ensamma. Det leder till att de söker ännu mer närhet efteråt. Häll upp ett varmt bad istället så får du gott om tid på dig att göra annat istället!

Kanske att det också kan funka tvärtom. Känner du att du skulle vilja kunna ge mer värme till andra människor. Ta fler kalla duschar för då blir behovet av mänsklig värme större! Ingen aning om det funkar, men det hade varit häftigt!

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!!

Happy Cato