hjälpa andra

I en värld där vi ofta jagar efter personlig framgång och materiell rikedom kan vi lätt glömma bort den enkla glädjen som uppstår av att hjälpa andra. Det är en verklighet som bevisats om och om igen, lycka skapas genom att ge och stödja dem runt omkring oss.

Hjälpa andra triggar våra belöningssystem

Forskning har visat att när vi engagerar oss i handlingar av välvilja och altruism aktiveras belöningssystem i våra hjärnor. Känslan av tillfredsställelse och lycka som följer med att göra något bra för någon annan är ojämförlig. Det är som om våra själar känner igen det genuina värdet i att bidra till någons välbefinnande.

Att hjälpa andra ger oss också en känsla av mening och syfte i livet. När vi inser att våra handlingar har en positiv inverkan på någon annans liv, får vi en känsla av att vi är en del av något större än oss själva. Detta ger oss en djupare förståelse för vår egen roll i samhället och en ökad känsla av samhörighet med andra.

Göra gott för andra ger ringar på vattnet

Det finns en skönhet i att skapa en kedjereaktion av godhet genom att hjälpa andra. En enkel handling av vänlighet kan sprida sig som ringar på vattnet och inspirera andra att göra detsamma. På så sätt blir lyckan som skapas genom att hjälpa andra en outsinlig källa som fortsätter att växa och sprida sig till alla delar av samhället.

Så kom ihåg den kraft som ligger i att hjälpa andra. Vi strävar ofta efter lycka och framgång, ett av de bästa sätten att uppnå båda är att hjälpa andra. Det är jag övertygad om. Kom bara ihåg att hjälpa andra för att du vill det. Det är en skillnad på att hjälpa och att bli utnyttjad. Ditt självvärde definieras av det.

Vad kan du göra idag för att hjälpa någon annan?

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!

/Happycato

PS. Ett tips om du vill läsa mer om hur hjälpsamhet och relationer påverkar vår lycka, läs Katarina Bloms Tillsammans-effekten.