Vi är inte där ännu, men det är bara att inse, hösten närmar sig. Med hösten kommer också kyla och mörker, men för många också deppighet, stress och en mörkare årstid på insidan. Fast det finns massor av saker vi kan göra för att göra hösten och också vintern lite lyckligare. Idag ger jag dig tre tips som jag är övertygad kan göra de mörkare dagarna lite lyckligare.

1 Fortsätt umgås med dina vänner

Jag har inga forskningsbelägg för att det är så, men min upplevelse är att vi svenskar är fantastiskt duktiga på att umgås med andra under sommaren. Det är grillkvällar, utekonserter, resor till Liseberg och en massa annat. Sedan går vi i något slags socialt idé på hösten och vintern. Där vi i mycket lägre utsträckning umgås med våra vänner.

Marcus Cato Sölvesborg happycato.se m

Om vi vet en sak om lycka så är det att bra sociala relationer, samhörighet, är en avgörande faktor för lycka. När mörkret faller på och dagarna är kalla, då är vårt behov av den sociala värmen ännu större. Egentligen är det på den delen av året vi skulle umgås, så kunde vi ha sommarlov från varandra istället om vi nu inte orkar med varandra hela året. 🙂 Det hade varit bättre för lyckan.

2 Gå en kvällskurs

Happiness

För att haka i resonemanget kring ettan. En kvällskurs är en perfekt möjlighet att både lära känna nya människor och att också lära sig något nytt. Att uppleva utveckling är ett av lyckostegen och här finns en väldigt enkel form att få göra det. Även om du inte blir världens bästa på spanska eller silversmide, får du några roliga kvällar i höst.

3 Ta vara på dagsljuset

I alla tider har människan tagit till vara på dagsljuset och varit ute så mycket som möjligt under de stunder då solen inte är uppe så länge på himlen. Det har varit en fråga om överlevnad. Förr var vi tvungna att göra det för vi hade dåligt med artificiellt ljus och en massa andra faktorer.

Lycka havet solnedgång

Idag sitter de flesta av oss inne under hela dagen när dagsljuset är framme, sedan går vi hem i mörkret för att nästa dag göra samma sak igen. Vilket faktiskt är idiotiskt. Vi borde tänka om och förflytta våra arbetsdagar så att vi på något sätt kommer ut under dagen. Exempelvis med en längre lunch.

Jag ska försöka göra detta under hösten. De dagar jag har möjlighet ska jag försöka förlänga lunchen och ta en promenad (vilket också är bra för välmåendet). Jag får hellre jobba lite längre på kvällen.

Alla har naturligtvis inte de möjligheterna, men fundera över vad du skulle kunna göra annorlunda för att få en lyckligare höst!

Vi ses i en gladare och lyckligare morgondag!

Happy Cato